ONTDEKKINGSREIS

KOM ERACHTER WIE JE BENT

Een unieke 5-daagse bezinningstocht die je op weg helpt naar een krachtige invulling van de belangrijkste helft van je leven.

In de tweede helft van je leven werken dingen anders dan daarvoor. Er is eigenlijk maar weinig over geschreven en veel onderzoek staat nog in de kinderschoenen. Toch is het voor veel mannen een dagelijkse realiteit: een onbestemd gevoel... moet ik blijven doen wat ik doe? Welke keuzes moet ik maken richting de toekomst?

De literatuur is duidelijk: rond de veertig vindt er bij iedereen een significante fysiologische verandering plaats. Toch is er maar weinig geschreven over hoe je daarmee omgaat. Laat staan hoe je de tweede helft van het leven goed inricht. Het laat veel mannen achter met een onbestemd gevoel en weinig richting over het pad vooruit.

Speciaal voor deze cruciale vragen in de Tweede helft heeft 4M een vijf-daags kloosterweekend ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek en boek van Henk Stoorvogel en Eugene Poppe. De Tweede Helft is een krachtig bezinningsweekend in een inspirerende omgeving. Je verblijft vijf dagen in een klooster, waar studies, teamsessies en persoonlijke reflectiemomenten je helpen om inzicht te krijgen in je midlife-fase en ontvang je handvatten om je tweede levenshelft in te richten. Je maakt louterende tochten door de natuur voor tijden van rust, ruimte en reflectie. Gesprekken met kundig en betrokken coaches helpen je om nieuwe inzichten om te zetten naar praktijk.

Hen ken Eugene.png

met het boek van Henk & Eugene

De reis is gebaseerd op het onderzoek en boek van Henk Stoorvogel en Eugene Poppe. Henk is doctor in de communicatiewetenschappen, ondernemer, schrijver en coacht al tientallen jaren leiders op het hoogste niveau. Eugene Poppe is oud-bestuurder en coach via zijn stichting LeadershipDynamics. Samen met Henk heeft hij de boeken 'Geboren om te vliegen' (2009) en 'Groeien als een palm' (2013) geschreven.

Bron van wijsheid

Henk: “Verrassend genoeg ontdekte ik juist in de Bijbel enkele van de inzichten die mij het meest hebben geholpen in de overgang van mijn eerste naar de tweede helft. Op mannenconferenties en in coachingssessies begon ik hierover te delen en elke keer was het alsof er een bom afging. Blijkbaar was mijn zoektocht niet uniek, maar universeel.

De Tweede Helft is een buitengewoon uitdagend en belangrijk weekend. Het zal je richting en houvast geven om je tweede levenshelft goed in te vullen. Het kan je onnoemelijk veel leed besparen en helpen om goed te eindigen.

BENIEUWD? BEKIJK DE VIDEO!

Group 2815.png

Tweede Helft - Zwitserland - €699


De Tweede Helft wordt gehouden van woensdagavond 5 juni t/m zondagmiddag 9 juni 2024. In plaats van in tenten overnachten we in (een gastenhuis van) een klooster. De locatie volgt binnenkort, maar een meer inspirerende omgeving kun je jezelf haast niet voorstellen. 

TIP! Het Tweede Helft weekend van 4M wordt gezien als een coachingstraject en valt in de categorie onderwijs-/trainingsdoeleinden. De mogelijkheid bestaat dus dat je je deelname aan dit weekend vergoed kan krijgen vanuit je werk en/of bedrijf. Een factuur kan je na aanmelden opvragen bij contact@4m.nl

50431035657_6ac9a63810_k.jpeg

HET TWEEDE HELFT TRAJECT

Coachingstraject voor mannen in kleine groep Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven. Voor veel mannen is dit een verwarrende fase; een fase van afscheid nemen van oude patronen en oude denkbeelden en het omarmen van nieuwe ritmes en waarden. De reis richting de tweede helft is een queeste naar een nieuwe toekomst, die je terugvoert naar je meest oorspronkelijke wortels. Het is de reis waarin je terugvindt wat je verloren bent geraakt, en (her)ontdekt hoe jij jouw leven vorm en inhoud mag geven. Wanneer mannen de midlifefase niet goed doorleven, kan deze uitlopen op een midlifecrisis. Mannen zoeken dan hun toevlucht tot een motor, minnares of manicure, of beleven een meltdown van hun geloof. De TWEEDE HELFT QUEESTE is een spannende reis, omdat het bestaande waardensysteem verschuift: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven. De TWEEDE HELFT QUEESTE helpt jou om de overgang van de eerste naar de tweede helft van je leven serieus te nemen en onder deskundige begeleiding richting te vinden voor je tweede helft.

collage TH 5.png collage TH 1.jpeg collage TH 2.jpeg collage TH 3.jpeg collage TH 7.png collage TH 6.png collage TH 4.jpeg collage TH 8.jpeg

BEKIJK OOK ANDERE WEEKENDEN

53004380968_ec0f6d58b4_k.jpg
kw zwitserland_.png
Mask Group 14@2x.png
ce_1000x1000.png
51576150807_4a9e2e6c57_k.jpg
VaderTienerEventLogo.png
vd_background.png
vd_1000x1000.png
pexels-roy-post-760971.jpg
Winter weekend logo 1.png
pexels-pixabay-262325.jpg
kw NEDERLAND woordmerk.png
pexels-pixabay-45888.jpg
KW logoSchotland.png