Algemene informatie

De Tweede Helft wordt gehouden van woensdagavond 11 oktober tot en met zondagmiddag 15 oktober 2023. n plaats van in tenten overnachten we in het gastenhuis van klooster Bethanie in St. Niklausen. Dit klooster ligt in de Obwaldense bergen en bij de Sarnersee. Een meer inspirerende omgeving kun je jezelf haast niet voorstellen.

Het programma bestaat uit de volgende 4 modules:

1: Het opmaken van de balans. Waar sta je in het leven? Hoe beïnvloedt mijn huidige levensvisie mijn normale en geestelijk leven?
2: Wie ben ik nu echt? Welke maskers draag ik om door mijn omgeving aanvaard te worden? Welke dingen uit mijn verleden belemmeren me nu?
3: Integratie. Hoe kan ik de levenslessen van de 1e levensfase integreren in die van de 2e helft.
4: Het ontwikkelen van een levensstijl die hoort bij de 2e levenshelft. Waarin we meer en meer op Jezus gaan lijken.

Deze onderwerpen zullen worden ingeleid door Eugene Poppe en de coaches van het weekend. Waarna er momenten van reflectie en groepsgesprekken plaatsvinden om de aangereikte stof te verwerken. Dagelijks heeft iedere deelnemer ook een kort gesprek met een coach voor een optimale voortgang van zijn persoonlijke reis.

Als onderdeel van onze geestelijke reis zal je een pittige bergwandeling maken. Dus enige lichamelijke conditie is wel nodig.

Praktische informatie

 • Je maakt gedurende het weekend deel uit van een team van 8 mannen. Binnen dat team worden de diverse verwerkingsvormen van de studies gedaan. Daarnaast zijn er elke dag momenten van zelfreflectie.
 • Iedereen regelt zelf zijn vervoer naar de start van het weekend. Het advies is om met meerdere mannen samen te reizen en de kosten van brandstof en eventuele kosten zoals een vignet te delen.
 • Om te zorgen dat je onderling het carpoolen kunt afstemmen, vragen wij je toestemming om je contactgegeven te mogen delen met mede-deelnemers.
 • Op woensdagavond 11 oktober 2023 tussen 16:00-17:30 uur worden alle deelnemers op de locatie verwacht.
 • Op zondagmiddag 15 oktober 2023 rond 13:30 uur is het programma afgelopen. LET OP: Dit weekend is 1 dag langer dan onze normale karakterweekenden
 • Iedere deelnemer dient een geldig identiteitsbewijs te hebben.
 • Er is geen startdag voor dit weekend. We ontmoeten elkaar op woensdag 11 oktober 2023.

Disclaimer: Als het gestelde minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan behouden wij het recht om de reis te annuleren of te verplaatsen.
Mocht dit het geval zijn stellen wij je hiervan uiterlijk 6 weken van te voren op de hoogte.

De volgende dingen zijn goed om te weten

 • Je gaat op pad in een team. Je kan bij je aanmelding een teamwens doorgeven, maar uiteraard kan je je ook individueel opgeven, dan delen wij je in een team.
 • Ook als je als compleet team wilt deelnemen dient iedere persoon zich afzonderlijk aan te melden via het aanmeldformulier. Je teamwens kun je in het opmerkingenveld noteren.
 • Let op: als je met meerdere personen in één team wilt deelnemen zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Er worden geen plekken voor teamleden open gehouden.
 • Iedere deelnemer heeft een geldig identiteitsbewijs nodig.
 • Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten. Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar een weekend plaatsvindt. Indien de verzekeringsmaatschappij van jou dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering. Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt.
 • Na een 4M Karakterweekend (incl Under30/Away) ontvang je de ‘rode polo’. Deze, inmiddels beroemde ‘vintage’ polo, wordt sinds de start van 4M uitgedeeld na een Karakterweekend. Voor jullie, als deelnemers van het ‘Tweede helft’ weekend is er een speciaal aandenken in de vorm van een polo. Het is belangrijk op te merken dat deze polo niet dezelfde ‘vintage’ rode polo is die geassocieerd wordt met een 4M Karakterweekend, maar eerder een uniek exemplaar dat specifiek gerelateerd is aan een tweede helft weekend.
 • TIP!Het Tweede Helft weekend van 4M wordt gezien als een coachingstraject en valt in de categorie onderwijs-/trainingsdoeleinden. De mogelijkheid bestaat dus dat je je je deelname aan dit weekend vergoed kan krijgen vanuit je werk en/of bedrijf. Een factuur kan je na aanmelding opvragen bij contact@4m.nl. Deze ontvang je enkele dagen daarna via de financiële administratie per mail toegestuurd.
 • Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt 4M (Stichting De Vierde Musketier) gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van 4M (Stichting De Vierde Musketier) niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Houd rekening met het annuleringsbeleid van 4M:

 • Een bedrag van €75,- betaal je altijd.
 • Bij annulering binnen twee maanden voor de start van het weekend betaal je 100% van je inschrijfgeld.

Sluit een annuleringsverzekering af die bij onvoorziene (medische) omstandigheden deze kosten dekt.

Annuleringen lopen via 4M office. Neem dan ook contact op met 4M office mocht je onverhoopt toch niet meer mee kunnen op de door jou geboekte activiteit. Mondelinge toezeggingen over annuleringen zijn niet geldig zonder schriftelijke bevestiging via bijvoorbeeld mailcontact. Voor de contactgegevens en bereikbaarheid van 4M office zie: https://www.4m.nl/contact.