VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is

Wat is een karakterweekend?
Het karakterweekend is bedoeld voor mannen vanaf 18 jaar. Het is een reis waarin je geestelijk en fysiek wordt uitgedaagd. Tijdens het weekend trek je op in een team van 8-12 personen. Mocht het plaatje zich nog niet vormen, dan kunnen de volgende woorden je misschien helpen: survival, inspirerende toespraken, goede gesprekken, kampvuur, bivak.
Wat is een vader-tiener (vader/zoon of vader/dochter) weekend?
De vader-tiener weekenden van 4M richten zich op zoons en dochters in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar. Tijdens het weekend trek je op in een team, maar heb je ook veel tijd met elkaar. Het weekend definieert zich door een mooie combinatie van spellen in je team, praatjes, verwerking en 1 op 1 tijd.
Wat is een A/WAY weekend?
Het AWAY weekend is bedoeld voor jonge mannen van ca. 18-30 jaar. Mannen die zoeken naar wat het betekent om echt man te zijn, verantwoordelijkheden te dragen en keuzes te maken. Tijdens het weekend opereer je in een team van ongeveer 10 mannen.
Wat is een tweede helft weekend?
Dit weekend is voor mannen in de ‘de tweede helft’ van hun leven. De tweede helft is bedoeld voor mannen die sterker en gezonder door hun midlife-fase willen komen en daarbij God op een nieuwe en intieme manier willen leren kennen. Het programma duurt 4 dagen en vindt plaatst in een klooster. In plaats van in tenten, overnacht je in het gastenhuis van een klooster.
Wat is een winterweekend?

Het winterweekend is een nieuw concept van 4M; Het is ontworpen in de coronatijd als een kleinschalig weekend wat eigenlijk altijd door kon gaan. Het winterweekend is een reis waarin je geestelijk, mentaal en fysiek wordt uitgedaagd. Ook is het een moment om jezelf op te laden, de zogezegde pitstop in een uitdagende tijd. Het winterweekend voer je uit in een team van maximaal drie mannen en is fysiek minder zwaar dan een buitenlands karakterweekend. Het programma duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Wat is het Couples Experience weekend?
Tijdens de Couples Experience nemen we je mee op een relatieversterkend avontuur - een weekend weg van alle drukte, waarin je samen leuke dingen beleeft en nieuwe herinneringen opbouwt voor de rest van je relatie. Tijdens het weekend maak je voornamelijk een reis als stel. Het is een weekend weg, je werkt aan jullie eigen relatie en bent niet te veel bezig met de relatie van anderen.


Het weekend is geen karakterweekend of ARISE weekend, maar ook geen ´walk in the park´ Je bent fysiek fit genoeg om het weekend te beleven als je in staat bent om als koppel 10km aaneen gesloten met al je bagage (al dan niet eerlijk verdeeld) lopend te volbrengen. Het gaat niet in eerste instantie om het fysieke gedeelte, maar we zijn wel fysiek bezig elke dag.

Wat is de epische rode polo van 4M en krijg ik dit bij elk weekend?

De iconische rode polo van 4M is al aan veel deelnemers uitgereikt aan het einde van het weekend. Deze traditie van het uitreiken van de rode polo aan deelnemers begon vanaf het begin van 4M en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een symbolisch kenmerk van betrokkenheid en deelname aan het Karakterweekend.

Maar, je ontvangt niet bij élk weekend een rode polo. Wil je weten waar je precies wat ontvangt? Lees dan verder.

Na deelname aan het Karakterweekend, inclusief Under30/Away, krijg je als deelnemer de welbekende en inmiddels iconische 'vintage' rode polo.

Voor degenen die deelnemen aan het ouder/tiener weekend en een ‘Tweede helft’ weekend is er een speciaal aandenken in de vorm van een polo. Het is belangrijk op te merken dat deze polo niet dezelfde ‘vintage’ rode polo is die geassocieerd wordt met een 4M Karakterweekend, maar eerder een uniek exemplaar dat specifiek gerelateerd is aan een ouder/tiener weekend en een tweede helft weekend.

Bij deelname aan Leadership Challenge van het LIFE Netwerk ontvangen deelnemers een uniek aandenken, namelijk een LIFE Netwerk shirt. Dit is opnieuw geen standaard rode 4M polo, maar een exclusief item dat specifiek in verband staat met een deelname aan een Leadership Challenge. Dit shirt symboliseert de ervaringen en lessen die tijdens het LIFE weekend worden opgedaan en herinnert de deelnemers aan hun deelname aan hun inspirerende reis.

Bij deelname aan een winterweekend of een Couples experience wordt er geen polo of shirt uitgereikt, zoals dat wel gebeurt bij het Karakterweekend, het ouder/tiener weekend, een ‘Tweede helft weekend’, en een Leadership challenge van het LIFE Netwerk. In plaats daarvan ontvangen de deelnemers aan deze specifieke evenementen een ander uniek aandenken dat past bij de aard van het weekend.

Bij het winterweekend kunnen deelnemers een seizoensgebonden item ontvangen als herinnering aan hun deelname aan dit bijzondere winterse evenement. Dit aandenken is bedoeld om de warme herinneringen aan het winterweekend levend te houden.

Voor degenen die deelnemen aan een Couples experience kan het aandenken iets romantisch zijn dat de bijzondere band tussen de stellen benadrukt. Dit aandenken herinnert hen aan de liefdevolle momenten die ze tijdens de Couples Experience hebben gedeeld.

Het belangrijkste is dat, ongeacht het type evenement, de deelnemers een tastbare herinnering mee naar huis nemen die hun ervaring weerspiegelt en hen eraan herinnert hoe waardevol hun deelname aan het specifieke weekend was.

Aanmelden, leeftijd, kosten en afmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor een weekend?
Inschrijving als deelnemer vindt plaats na aanmelding via de website www.4m.nl en betaling van het inschrijfgeld.
Wat zijn de kosten van een weekend?
De kosten voor een karakterweekend staan vermeld op de website bij de desbetreffende weekenden. Voor alle weekenden geldt dat je vervoerskosten niet in de prijs zijn inbegrepen.
Hoeveel bedragen de bijkomende reiskosten voor het weekend?
De kosten voor deelname aan het weekend zijn exclusief de reiskosten van en naar de locatie van het weekend. Deze betaal je zelf en zijn afhankelijk van het weekend dat je boekt. Je bent vrij om te kiezen hoe je naar het weekend komt, denk aan met de auto (carpoolen), per vliegtuig of per boot. Vergeet niet de aanschaf van vignetten, wanneer je bijvoorbeeld langs of naar Oostenrijk/Zwitserland gaat.
Kan ik een vlucht boeken via 4M?
Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je vlucht tenzij dit expliciet anders staat aangegeven op de website bij het betreffende weekend. Wacht met het boeken van een ticket, totdat wij aangeven dat je deze kunt aanschaffen. Is het onzeker of een weekend door kan gaan, bijvoorbeeld vanwege Covid-19, wacht dan met boeken totdat wij aangeven dat het weekend definitief doorgaat. Dit zal ook aangegeven staan bij betreffende weekend.
Kan ik mijn deelname annuleren?
Ja, dat kan. Annulering is mogelijk per mail via contact@4m.nl. Houd rekening met de annuleringsbeleid van de 4M. Bij annulering tot twee maanden voor de start van het weekend bedragen de annuleringskosten € 75,-. Bij annulering binnen twee maanden voor de start van een weekend bedragen de annuleringskosten 100% van het inschrijfgeld. Wij adviseren je na te denken om eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.
Wat is de minimumleeftijd voor deelname aan karakterweekend?
De minimale leeftijd voor deelname aan een karakterweekend is 18 jaar.
WAT IS DE MINIMUM EN MAXIMUMLEEFTIJD VAN MIJN TIENER ZOON OF DOCHTER OM TE MOGEN DEELNEMEN?
De vader/tiener weekenden zijn voor tieners in de leeftijd van 12-17 jaar. De tiener moet op het moment van deelname op de middelbare school zitten. Wanneer de tiener 12 jaar is, maar nog in groep 8 zit, kan hij/zij helaas (nog) niet deelnemen aan het weekend. De tiener neemt deel onder begeleiding van de eigen (stief/pleeg)vader.
IK BEN OUDER DAN 30 JAAR, MAG IK OOK DEELNEMEN AAN HET A/WAY WEEKEND?
Voor het A/WAY weekend hanteren we geen strenge leeftijdsgrens. Het is wel een weekend voor ''jonge mannen,'' dus het programma en de geestelijke inhoud zal zich ook meer richten op de aspecten en onderwerpen van deze leeftijdsfase.
HOE GAAN JULLIE OM MET MIJN PERSOONSGEGEVENS?
4M respecteert je online privacy en veiligheid. We houden ons aan de privacy regels vastgesteld in de AVG. Lees meer hierover in ons PRIVACYSTATEMENT.

Startdag

MIJN WEEKEND HEEFT EEN STARTDAG, IS DIE STARTDAG VERPLICHT?
De startdag is niet verplicht, maar vormt wel een essentieel onderdeel van je weekend. Het is letterlijk de START van het weekend. Door niet aanwezig te zijn op de startdag mis je een uitdagende en inspirerende kickstart van het 4M avontuur. We willen je daarom aanmoedigen om aanwezig te zijn.
WAAR IS DE STARTDAG EN WAT MOET IK MEENEMEN?
Uiterlijk twee weken van te voren ontvang je informatie over jouw startdag per mail. Hierin staat hoe laat en waar je aanwezig moet zijn. Ook krijg je te horen wat je mee moet nemen.

Veiligheid en bereikbaarheid

HOE FIT MOET IK ZIJN OM TE KUNNEN DEELNEMEN aan een regulier karakterweekend?

Een gemiddelde conditie is vereist om deel te nemen aan een karakterweekend. De conditie om een half uur / 5 km te kunnen hardlopen, dertig keer opdrukken, zonder hijgen de trap op lopen, dat zijn wel minimumvereisten. Tijdens het grootste deel van het weekend draag je jouw bepakking op je rug mee. Goede voorbereiding is het halve werk. Train jezelf dus vooral door te wandelen met bepakking, minstens een aantal uur / 10 tot 20 km achter elkaar. Tot slot zit de fysieke conditie niet altijd in het aantal kilometers, maar in de hoogteverschillen die je wandelt. Afhankelijk van de locatie/het land van je karakterwerweekend is het dus ook een goed idee om dit mee te nemen in je training voor het karakterweekend.

Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen aan een winterweekend

Fysiek is het winterweekend minder zwaar zijn dan een buitenlands karakterweekend. Een minimale wandelconditie is wel vereist. Met een rugzak op, moet je verdeeld over de dag 25 kilometer kunnen lopen. Tijdens het weekend, draag je jouw bepakking mee. Train jezelf dus door te wandelen met bepakking.

Hoe fit moet ik kunnen zijn om te kunnen deelnemen aan de Couples Experience?

Dit weekend is geen karakterweekend of ARISE weekend, maar ook geen ´walk in the park´ Je bent fysiek fit genoeg om het weekend te beleven als je in staat bent om als koppel 5km aaneen gesloten met al je bagage (al dan niet eerlijk verdeeld) lopend te volbrengen. Het gaat niet in eerste instantie om het fysieke gedeelte, maar we zijn wel fysiek bezig elke dag.

WAT ALS TER PLEKKE BLIJKT DAT IK HET FYSIEK NIET AANKAN?
Wanneer blijkt dat je de fysieke reis echt niet aankan, word je op zware stukken uit het programma gehaald en wacht je in een basecamp. Vaak kun je de volgende dag weer aansluiten.
HOE HEBBEN JULLIE DE EHBO GEREGELD?
4M neemt minimaal één EHBO-er mee tijdens het weekend in het buitenland. Tijdens de (winter)weekenden in Nederland is er niet altijd een EHBO-er op locatie aanwezig. Als team heb je een noodtelefoon mee en de hulpdiensten in de omgeving zijn dichtbij.
ALS IK GEEN TELEFOON MEE MAG NEMEN, HOE KAN IK HULP INSCHAKELEN IN GEVAL VAN NOOD?
Het is niet toegestaan een horloge, telefoon, foto- en filmapparatuur mee te nemen en/of te gebruiken. Per team worden twee opgeladen telefoons meegenomen die in een daartoe uitgereikt noodpakket kunnen worden opgeborgen. In geval van nood kan een van deze telefoons worden gebruikt volgens de bijgeleverde instructie.
WAT VOOR VERZEKERING(EN) MOET IK AFSLUITEN?
Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade door jou toegebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt. Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten. Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar een weekend plaatsvindt. Indien je verzekeringsmaatschappij dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering.

Team

HOE KAN IK AANGEVEN BIJ WIE IK IN HET TEAM WIL?
Bij inschrijving kan je jouw teamwens in het daarvoor bestemde opmerkingenveld noteren. Wij houden hier rekening mee wanneer we de teams indelen.
HOE KAN IK EEN HEEL TEAM AANMELDEN?
Als je met een compleet team wilt deelnemen, moet iedere persoon zich afzonderlijk aanmelden via het inschrijfformulier. Geef per persoon aan dat jullie met elkaar een team vormen, dan kunnen we dit meenemen bij de teamindeling.
MET HOEVEEL PERSONEN KOM JE IN EEN TEAM?
Je opereert in een team van 8-12 personen.
WAAROM WERKEN JULLIE MET TEAMS?
Het is goed om als team op te trekken tijdens een weekend, zo kun je elkaar motiveren en bemoedigen. En praktisch: als team kan je onderling spullen verdelen en eventueel samen reizen naar je bestemming.
KAN IK MIJ OOK INDIVIDUEEL OPGEVEN?
Ja, dit kan zeker. Bij het indelen van de teams houden wij rekening met de samenstelling van het team en de woonplaats.
WANNEER WORDT DE TEAMINDELING BEKEND GEMAAKT?
Uiterlijk 2 weken voor de startdag of de start van het weekend, ontvang je de teamindeling. Dit, omdat er tot kort voor het weekend wijzigen kunnen ontstaan in de teamsamenstelling. Heb jij een teamwens aangegeven, dan houden wij daar uiteraard rekening mee.
KAN IK DE ANDERE DEELNEMERS VAN TEVOREN ONTMOETEN?
Als er een startdag is, dan kan je andere deelnemers en je teamgenoten ontmoeten. Is dit niet het geval, dan ontmoet je elkaar op het weekend. Wel kan je dan van tevoren al contact leggen met je team, waar jij de contactgegevens van ontvangt.
KAN IK MET ANDERE DEELNEMERS MEERIJDEN?
Wanneer de teams bekend worden gemaakt, ontvang je elkaars contactgegevens. Op die manier kan je onderling het carpoolen regelen.

FOTO EN VIDEO

WORDEN ER FOTO’S EN/OF VIDEO'S GEMAAKT TIJDENS HET WEEKEND?
Tijdens een weekend is er altijd een fotograaf mee. Je krijgt na het weekend toegang tot de digitale foto’s. In enkele gevallen is er een videograaf aanwezig, dit verschilt per weekend.
KAN IK BEZWAAR MAKEN TEGEN HET FEIT DAT IK OP EEN FOTO OF VIDEO STA DIE JULLIE HEBBEN GEMAAKT?
Wanneer jij je aanmeldt voor een weekend, ga je ermee akkoord dat je op een foto en/of video kan staan. Wanneer je bezwaar hebt tegen publicatie van beeldmateriaal waar je herkenbaar op staat, laat dit ons dan weten. We zullen er dan alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden redelijk is om openbare publicatie van dergelijk beeldmateriaal te voorkomen of ongedaan te maken.
WAT GEBEURT ER MET DE FOTO’S DIE TIJDENS HET WEEKEND WORDEN GEMAAKT?
De foto’s worden gedeeld met alle deelnemers van het desbetreffende weekend. Ook kan een selectie van het beeldmateriaal gebruikt worden voor promotie op de website, social media, folders en dergelijke.
WANNEER ZIJN DE FOTO’S BESCHIKBAAR?
Dit verschilt per fotograaf en per weekend. Je kan ervan uitgaan dat je altijd na deelname van je weekend toegang tot de foto’s ontvangt per mail.
MAG IK DE FOTO’S DOWNLOADEN EN OP MIJN EIGEN COMPUTER OPSLAAN?
Ja, het is toegestaan om de ontvangen foto’s op te slaan voor eigen gebruik. Je mag deze foto’s ook delen op social media voor zover er geen andere deelnemers op die foto’s staan. Wil jij die wel publiceren, dan heb je toestemming nodig van de betreffende deelnemers.

NA HET WEEKEND

IS ER EEN REÜNIE VAN HET WEEKEND?
Dit verschilt per weekend. Wanneer er een reünie is, staat dit beschreven op de website bij de de specifieke informatie over het weekend.
KAN IK DE PREKEN VAN HET WEEKEND UITGESCHREVEN ONTVANGEN?
Nee, dit is niet mogelijk.
HOE KAN IK IN CONTACT BLIJVEN MET MIJN TEAMGENOTEN?
Na het weekend (en een eventuele reünie) ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van contact. Dit kan makkelijk per mail, of whatsapp.
HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE VAN ALLE ACTIVITEITEN VAN 4M?
Blijf op de hoogte van alle activiteiten door middel van onze nieuwsbrief. Deze ontvang je automatisch, als jij een deelnemer bent (geweest) van één van onze activiteiten. Je kan je te allen tijden weer afmelden voor onze nieuwsbrief.