Investeringen zijn noodzakelijk om een duurzame relatie te hebben en te behouden. Hieronder staan tien redenen waarom investeren in een relatie belangrijk is.

  1. Elke duurzame relatie vraagt onderhoud. Het is belangrijk om elkaar regelmatig aandacht en waardering te geven, en te blijven communiceren over wat jullie nodig hebben om de relatie goed te houden. Ook een ferarri heeft onderhoud nodig.

  2. De meeste stellen hebben geen les gehad in het onderhouden van een relatie. Vaak ontbreekt het aan bewustzijn en prioriteit om te investeren in hun relatie. Sommigen hebben geen gevoelde urgentie, anderen zien op tegen de zwaarte ervan. Veel mannen staan niet open voor relatietherapie of gesprekken.

  3. Ieder seizoen vraagt iets nieuws van jullie. Ziekte, verlies en zorgen (rondom kinderen) kunnen potentieel voor ruzie zorgen. Daarnaast groeien jullie in rollen, waardoor er nieuwe vragen ontstaan over het verdelen van taken, ruimte voor ambities en prioriteiten.

  4. De veranderende samenleving draagt bij aan uitdagingen in relaties. Tegenwoordig ligt alles open en als stel moet je samen uitvinden hoe je talloze beslissingen maakt die vroeger vaststonden.

  5. Veel stellen zien de ander als het probleem in plaats van de dynamiek in de relatie. Het doorbreken van deze spiraal is moeilijk.

  6. Het voortdurende individualisme van onze samenleving zorgt ervoor dat het eigen geluk centraal staat. Hierdoor worden relaties beëindigd wanneer iemand niet krijgt wat hij/zij verlangt.

  7. Schaamte weerhoudt ons ervan om te praten over wat er speelt. Het delen van uitdagingen normaliseert deze juist, wat helpt om ze te accepteren, omarmen en aan te pakken.

  8. Veel stellen hebben de kern van wat ze nodig hebben in hun relatie niet helder. Praat samen over hoe jullie je geliefd, gezien en gekend voelen.

  9. Door te investeren in je relatie, investeer je in jezelf. Een goede relatie kan je gezondheid verbeteren, je stressniveau verlagen en je een gevoel van veiligheid en zekerheid geven.

  10. Tot slot: als je investeert in je relatie, investeer je in de toekomst van jullie als koppel. Een goede relatie is de basis voor een gezin, en een gezin is de basis voor een goede toekomst.

Kortom: investeren in je relatie is noodzakelijk om een duurzame relatie te hebben! Het onderhouden van een goede relatie kost tijd en moeite, maar dit is het zeker waard. Door te blijven communiceren, prioriteit te geven aan de relatie en te werken aan de dynamiek tussen jullie als koppel, kunnen jullie een sterke en liefdevolle relatie opbouwen die de tand des tijds zal doorstaan.

1-95046.png
Geschreven door
Wouter de Vos

In de moderne wereld gaat leiderschap verder dan alleen het behalen van doelen. Wouter de Vos onthult de zes bouwstenen van impactvol leiderschap.

8 lessen voor geestelijke groei tijdens je zomervakantie

Lees volgende Story
52255614274_c2ea619510_k.jpg