Algemene informatie

 • Elke vader mag één dochter meenemen in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Tieners die nog op de basisschool zitten kunnen helaas (nog) niet deelnemen (ook niet als ze al wel 13 jaar zijn). Vanaf 13 jaar is er een betere aansluiting met de inhoud van het programma.
 • Op vrijdagavond 20 juni 2025 rond 20:00 uur wordt je verwacht in de Ardennen (ongeveer een uur rijden vanaf Maastricht). De exacte locatie hoor je ongeveer twee weken voor vertrek per email.
 • Zorg dat je bij aankomst op de startlocatie nog voor minimaal enkele tientallen kilometers rijden brandstof beschikbaar hebt.
 • Op zondagmiddag 22 juni eindigt rond 19.00 uur het centrale programma en kan je de reis naar huis beginnen.
 • Er is voor dit weekend een startdag. Een mooie kans om je team en ons te ontmoeten, je tas al een keer helemaal in te pakken, proef te lopen met je rugtas en we maken een hoop plezier! Datum 7 juni 2025. Reserveer deze alvast in je agenda! Je wordt per email geïnformeerd over locatie en tijd.
 • Deelname kost €495,- per koppel. Dit is exclusief de reis naar het startpunt van het weekend.
 • Iedereen regelt individueel het vervoer naar de locatie van de start van het weekend. Je wordt voor de startdag of uiterlijk twee weken voor de start van het weekend ingedeeld in een team, waar mogelijk in je regio. Carpoolen is uiteraard van harte aanbevolen.
 • De paklijst voor dit weekend kan je hier vinden.

Disclaimer: Als het gestelde minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan behouden wij het recht om de reis te annuleren of te verplaatsen. Mocht dit het geval zijn stellen wij je hiervan uiterlijk 6 weken van te voren op de hoogte.

De volgende dingen zijn goed om te weten

 • Je gaat op pad in een team van 4 of 5 vaders met hun dochters. Je kan bij je aanmelding een teamwens doorgeven, maar uiteraard kan je je ook individueel opgeven, dan delen wij je in een team (we houden naast je eigen voorkeur rekening met de leeftijd van de dochter en jullie woonlocatie).
 • Ook als je als compleet team wilt deelnemen dient ieder koppel zich afzonderlijk aan te melden via het aanmeldformulier. Je teamwens kun je in het daarvoor bedoelde veld noteren.
 • Let op: als je met meerdere koppels in één team wilt deelnemen zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Er worden geen plekken voor teamleden open gehouden (dit speelt pas bij naderen van het maximum aantal deelnemers).
 • Iedere deelnemer heeft een geldig identiteitsbewijs nodig.
 • Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten. Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar het weekend plaatsvindt. Indien de verzekeringsmaatschappij van jou dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering. Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt.
 • Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt 4M (Stichting De Vierde Musketier) gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van 4M (Stichting De Vierde Musketier) niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.
 • Na een 4M Karakterweekend (incl Under30/Away) ontvang je de ‘rode polo’. Deze, inmiddels beroemde ‘vintage’ polo, wordt sinds de start van 4M uitgedeeld na een Karakterweekend. Na het ouder/tiener weekend ontvang je een speciaal aandenken aan het weekend, in de vorm van een gaaf ouder/tiener shirt. Dit betreft per 2023 niet meer de bekende rode 4M polo, maar een uniek ouder/tiener exemplaar.

 1. Houd rekening met het annuleringsbeleid van 4M
  - Een bedrag van €75,- betaal je altijd.
  - Bij annulering binnen twee maanden voor de start van het weekend betaal je 100% van je inschrijfgeld.
 2. Sluit een annuleringsverzekering af die bij onvoorziene (medische) omstandigheden deze kosten dekt.

Annuleringen lopen via 4M office. Neem dan ook contact op met 4M office mocht je onverhoopt toch niet meer mee kunnen op de door jou geboekte activiteit. Mondelingen toezeggingen over annuleringen zijn niet geldig zonder schriftelijke bevestiging via bijvoorbeeld mailcontact. Voor de contactgegevens en bereikbaarheid van 4M office zie: https://www.4m.nl/contact.