Algemene informatie

De Tweede Helft wordt gehouden van woensdagavond 31 augustus tot en met zondagmiddag 4 september 2022 in Zwitserland. In plaats van in tenten overnachten we in het gastenhuis van klooster Bethanie in St. Niklausen in 1-persoonskamers. Dit klooster ligt in de Obwaldense bergen en bij de Sarnersee. Een meer inspirerende omgeving kun je jezelf haast niet voorstellen.

Het programma bestaat uit de volgende 4 modules:

1: Het opmaken van de balans. Waar sta je in het leven? Hoe beïnvloedt mijn huidige levensvisie mijn normale en geestelijk leven?
2: Wie ben ik nu echt? Welke maskers draag ik om door mijn omgeving aanvaard te worden? Welke dingen uit mijn verleden belemmeren me nu?
3: Integratie. Hoe kan ik de levenslessen van de 1e levensfase integreren in die van de 2e helft.
4: Het ontwikkelen van een levensstijl die hoort bij de 2e levenshelft. Waarin we meer en meer op Jezus gaan lijken.

Deze onderwerpen zullen worden ingeleid door Eugene Poppe en de coaches van het weekend. Waarna er momenten van reflectie en groepsgesprekken plaatsvinden om de aangereikte stof te verwerken. Dagelijks heeft iedere deelnemer ook een kort gesprek met een coach voor een optimale voortgang van zijn persoonlijke reis.

Als onderdeel van onze geestelijke reis zal je een pittige bergwandeling maken. Dus enige lichamelijke conditie is wel nodig.

Praktische informatie

 • Je maakt gedurende het weekend deel uit van een team van 8 mannen. Binnen dat team worden de diverse verwerkingsvormen van de studies gedaan. Daarnaast zijn er elke dag momenten van zelfreflectie.
 • Iedereen regelt zelf zijn vervoer naar Zwitserland. De reistijd vanuit het midden van het land bedraagt ongeveer 8 uur per auto. Advies is om met meerdere mannen samen te reizen en de kosten van brandstof en vignet te delen.
 • Om te zorgen dat je onderling het carpoolen kunt afstemmen, vragen wij je toestemming om je contactgegeven te mogen delen met mede-deelnemers.
 • Op woensdagavond 31 augustus tussen 16:00-17:30 uur worden alle deelnemers op de locatie verwacht.
 • Op zondagmiddag 4 september om 13:30 uur is het programma afgelopen. LET OP: Dit weekend is 1 dag langer dan onze normale karakterweekenden
 • Iedere deelnemer dient een geldig identiteitsbewijs te hebben.
 • Er is geen startdag we ontmoeten elkaar op 31 augustus 2022
 • Tijdens het weekend volgen we de op dat moment geldende overheidsmaatregelen omtrent Covid19, als extra kan het zijn dat we een foto van een negatieve zelftest vragen.

Disclaimer: Als het gestelde minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan behouden wij het recht om de reis te annuleren of te verplaatsen.
Mocht dit het geval zijn stellen wij je hiervan uiterlijk 6 weken van te voren op de hoogte.

De volgende dingen zijn goed om te weten

 • Je gaat op pad in een team. Je kan bij je aanmelding een teamwens doorgeven, maar uiteraard kan je je ook individueel opgeven, dan delen wij je in een team.
 • Ook als je als compleet team wilt deelnemen dient iedere persoon zich afzonderlijk aan te melden via het aanmeldformulier. Je teamwens kun je in het opmerkingenveld noteren.
 • Let op: als je met meerdere personen in één team wilt deelnemen zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Er worden geen plekken voor teamleden open gehouden.
 • Iedere deelnemer heeft een geldig identiteitsbewijs nodig.
 • Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten. Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar een weekend plaatsvindt. Indien de verzekeringsmaatschappij van jou dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering. Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt.
 • Tijdens het weekend volgen we de op dat moment geldende overheidsmaatregelen omtrent Covid19, als extra kan het zijn dat we een foto van een negatieve zelftest vragen.

Houd rekening met het annuleringsbeleid van 4M:

 • Een bedrag van €75,- betaal je altijd.
 • Bij annulering binnen twee maanden voor de start van het weekend betaal je 100% van je inschrijfgeld.

Sluit een annuleringsverzekering af die bij onvoorziene (medische) omstandigheden deze kosten dekt.

Annuleringen lopen via 4M office. Neem dan ook contact op met 4M office mocht je onverhoopt toch niet meer mee kunnen op de door jou geboekte activiteit. Mondelinge toezeggingen over annuleringen zijn niet geldig zonder schriftelijke bevestiging via bijvoorbeeld mailcontact. Voor de contactgegevens en bereikbaarheid van 4M office zie: https://www.4m.nl/contact.

Wat is je aanmelding waard in coronatijd?

Wat kijken we er naar uit om er weer samen op uit te trekken! Maar tegelijkertijd snappen we dat het spannend is om je nu aan te melden voor een activiteit, terwijl nog niet zeker is welke corona-maatregelen op dat moment van toepassing zullen zijn. Vooralsnog gaan wij er van uit dat er mogelijkheden zijn om met elkaar op pad te gaan, binnen de kaders van die maatregelen. Als dat toch niet blijkt te kunnen voor het weekend waarvoor jij je hebt aangemeld, dan bieden we je 3 opties:

 1. We verplaatsen het weekend naar een nieuwe datum. Je inschrijving gaat automatisch mee naar deze nieuwe datum;
 2. Mocht je op die nieuwe datum verhinderd zijn, dan kun je er ook voor kiezen om mee te gaan met de eerstvolgende weekend in 2023;
 3. Als ook dat niet mogelijk is voor jou, dan zetten we je aanmelding om in een voucher; vrij te besteden aan elke activiteit van 4M (inclusief Arise / Muskathlon / LIFE).